免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主

標題: BTS Daum 官咖會員加入 [打印本頁]

作者: tomimi1995    時間: 2015-5-15 18:07     標題: BTS Daum 官咖會員加入

大家有冇興趣加入BTS Daum官方cafe呢?
我今日就黎教大家點樣升級喇~
個page其實呢就係全韓文既.... 但係BTS member都會定期上去官咖到留個言..所以我都加入左~~
其實基本每個明星都會係Daum都有個fan cafe.. 所以就有人氣cafe投票尼樣野~~

首先大家就需要註冊做Daum 會員
通常只要註冊就可以做到會員, 下面個link係教學
http://pdkyul.pixnet.net/blog/po ... 9%E6%8F%B4%E6%8F%92 (credit: INFINKYUL)
任何韓國的官咖你都可以成為1級會員
但係其實1級會員就淨係充人數 係睇唔到官咖入面既野既, 但係大家成為左一級會員之後就可以投票幫BTS個cafe衝人氣~~
[attach]304[/attach]

而大家肯定就會繼續問點樣先可以成為2級 정회원...我都係試左幾次先成功升到級...
個團體越出名..升級做2級會員就會越難...
我都記得我大概一年前想升級果陣 d問題其實唔會話特別難...但係而家我去睇升級所需答岩既問題其實都頗難....
升級問題其實Big Hit真係換得好頻密(星期1,3,5一套問題. 星期2,4,6一套問題。 星期日唔開放等級升級) .....所以如果有香港ARMY想升級既話就快手d喇...
因為BTS而家真係升級成為大勢愛豆...所以再拖落去遲d就仲難升級做2級會員喇~~

備註: 我係唔可以post升級所需回答既問題上網既..因為如果比bighit發現..我個account就會降等同埋bighit會即刻換問題...
所以有興趣既朋友係下面留言~~ 我地可以私聊講~~ 我易都會盡力幫幫大家...
請注意: 如果大家有問題可以儘管問~ 可是我是不會幫大家找答案的(畢竟對那些自己找答案的人不公平)
作者: edithip    時間: 2015-6-6 20:58

請私我吖我急要呀唔該
作者: yuyuhkarmy    時間: 2015-6-9 02:17

求私聊
作者: tomimi1995    時間: 2015-6-9 19:49

回復 3# yuyuhkarmy

如有任何有關官咖既問題,請私信我
作者: chym1748    時間: 2015-7-7 18:36

3~7번의 문제는 이미지 파일로 첨부되었으니 확인해주시기 바랍니다.
我想呢句究竟點解TT完全讀五明
作者: man    時間: 2015-7-8 14:07

D問題全部都係韓文真係睇唔明T_T
可以幫忙翻譯一下嗎...
作者: tomimi1995    時間: 2015-7-8 17:06

回復 7# man

因為升級申請既問題經常會轉T.T 請問你整好melon既account未? 因為如果你未整好...係唔會升級到既...我建議你整左melon既實名account同買左音樂卷之後再私信我..到時候我唔介意幫你翻譯問題
作者: chym1748    時間: 2015-7-9 07:16

回復 6# tomimi1995

唔該晒啊!
作者: chym1748    時間: 2015-7-9 07:21

五好意思啊!請問image file系邊TT我正系見到nickname d野TTTTT
作者: tomimi1995    時間: 2015-7-9 14:07

回復 10# chym1748

我幫你download左3-7號image file 份問題落嚟~ 問題係下面
    [attach]1658[/attach]
作者: chym1748    時間: 2015-7-9 17:22

回復 11# tomimi1995

真系唔該曬啊!!
作者: tomimi1995    時間: 2015-7-9 19:54

回復 12# chym1748

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

http://btsbphkfc.joinbbs.net/vie ... &extra=page%3D1
作者: RENSI    時間: 2015-7-10 13:40

最新的問題的第三題係咩意思?
作者: RENSI    時間: 2015-7-10 16:41

回復 15# tomimi1995

thank you
作者: jesssssss99    時間: 2015-7-10 18:32

你好啊我想問下第4題活動過track既時間姐係點TT?時間係計MV出個日定係第一次舞台既時間?Thanks
作者: tomimi1995    時間: 2015-7-10 22:29

回復 17# jesssssss99

時間係既成首歌既時間(即係成首歌既長) 以album為準
作者: chym1748    時間: 2015-7-11 10:03

回復 13# tomimi1995

麻煩曬你真系五好意思!!但係第五題係米將個順序調反岩就得?定系要解釋?
作者: tomimi1995    時間: 2015-7-11 12:22

回復 19# chym1748

唔係呀...第五題係要選出違反nickname規則既member出嚟, 然後寫低佢既本名同違反原因出嚟
作者: fishgao    時間: 2015-7-18 00:45

有私訊版主了!!急!!請求翻譯!!謝謝!!
作者: tomimi1995    時間: 2015-7-18 12:29

回復 21# fishgao

本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽
[/hide]
作者: man    時間: 2015-8-5 19:05

回復  man

因為升級申請既問題經常會轉T.T 請問你整好melon既account未? 因為如果你未整好...係唔會升 ...
tomimi1995 發表於 2015-7-8 17:06

我已經申請左melon ac喇但係唔識點識實名同買音樂券(?)..
作者: tomimi1995    時間: 2015-8-7 17:38

回復 21# man

實名account 要俾錢搵人幫你整....淘寶上面可以揾到人幫手整
作者: babycc6    時間: 2015-8-16 21:39

不好意思可以幫忙嗎?
作者: Hiuyee    時間: 2015-8-25 16:13

想問其實係咪cafe入面所有嘢都唔可以轉載出黎架?定係凈喺FROM BTS 嘅嘢?
作者: tomimi1995    時間: 2015-8-27 10:57

凡事所有需要成為2級會員先可以睇到既野都唔可以另外上傳出去
回復 24# Hiuyee
作者: hobi94    時間: 2015-9-9 18:52

救命啊 ㅠㅠㅠㅠㅠ官咖暱稱題怎麼樣答才算正確啊?!!答了五次了還是錯,而且我們一群人有會韓語的討論了還是錯!他的格式到底是怎樣
作者: chiee    時間: 2015-9-12 17:06

我想升级很久了,可是都看不懂韩文,所以可以请管管帮帮我吗?
可以在FB私聊吗?
我的FB→https://www.facebook.com/chieechiee.lee?ref=tn_tnmn
名字是chiee chiee lee 头像是泰泰
拜托了管管!!!
作者: tomimi1995    時間: 2015-9-18 23:59

回復 26# hobi94

如果你有問題可以上傳我嘗試一下幫你...現在因為防彈粉絲越來越多了..所以升級問題會越來越難還有很嚴格TT
作者: tomimi1995    時間: 2015-9-19 00:01

回復 27# chiee

抱歉...我不能夠幫你全部翻譯所有問題...因為畢竟這樣對其他自己回答問題的ARMY不公平...所以請你先自己嘗試上網翻譯...如果真的需要幫忙我再幫忙....(官咖其實有規定是不能夠幫其他人去升級還有不能夠幫其他的翻譯問題的...)
作者: acyc    時間: 2015-9-30 19:05

有人知道這個公告是什麼意思嗎?
http://cafe.daum.net/BANGTAN/k2Of/40
好像是有特別時間,升級問題會比較容易)
作者: hanpang    時間: 2015-10-10 16:48

可以幫一下忙嗎TAT
作者: Kate_Gwyneth    時間: 2015-10-13 21:23

I Need you GIRL
I need some help !!!
作者: MandjetL    時間: 2015-10-19 21:34

那个streaming DOPE是什么意思呀
作者: MandjetL    時間: 2015-10-19 21:35

回復 20# tomimi1995 唔该晒!
作者: wanpy97    時間: 2016-1-1 14:30

HELLO 我想問邊到有得按SHOW問題個制
作者: 莎莉    時間: 2016-2-2 21:54

感謝!!!!
韓文不通 好辛苦開了帳號卻用不到
作者: liyinghong    時間: 2016-2-13 23:21

excuse me?
作者: liyinghong    時間: 2016-2-13 23:21

在吗?有人在吗?急问!
作者: kookjin    時間: 2016-3-3 14:17

唔該晒啊!
作者: taetaelove_you    時間: 2016-3-10 10:55

請問如何在FANCAFE關注成員?
作者: liz727    時間: 2016-6-2 22:40

可以帮忙吗?看了问题一整夜...太难了......
作者: Q84080320    時間: 2016-7-29 13:25

我剛剛私訊大大了
求大大回覆
作者: ting520411    時間: 2016-10-15 19:45

版主可唔可以幫我翻譯中文 呀? 我唔識睇韓文T^T
感謝!!
[attach]2098[/attach]
作者: Winnie123486    時間: 2016-12-13 22:13

抱歉,查無此篇文章 why
作者: stephykc    時間: 2017-2-19 16:56

我現在才是準會員...BTS 官咖大部分的
內容都不能看
然後要回答問題才能升級正式會員...問題是那些韓文我大部分都看不懂....
難受....還是考完DSE再慢慢學韓文慢慢用...
作者: manshanSHAN    時間: 2017-3-4 23:08

考完dse再升級⋯⋯我現在也只是準會員

歡迎光臨 BTSxBulletProof Hong Kong FansClub ∥ BTS HK Fansclub BTS 防彈少年團香港後援會 (http://btsbphkfc.joinbbs.net/) Powered by Discuz! 7.2